perjantai 26. toukokuuta 2017

Katajanmarjahilloke arctica

Katajanmarjat ovat varmaan ainoita Suomen luonnosta läpi vuoden kerättäviä marjoja, vaikka tarkalleen ottaen ovatkin katajapensaan käpyjä. Tummat ovat kypsia ja vihreät raakoja -vuotta nuorempia. Tavallisesti kypsiä marjoja käytetään kokonaisten pippurien tavoin antamaan aromia ja syvyyttä riistaruokien makuun.

Nyt tein ensi kertaa vihreistä marjoista pienen hillokkeen:
Kourallinen marjoja
Saman verran sokeria
Tilkka vettä.

Murskataan marjat morttelissa. Kiehautetaan vesi ja sokeri ja lisätään murskatut marjat. Annetaan hetki vielä hautua ja jäähdytetään.

Takuulla aromikas lisuke lihalle tai voimakkaalle makkaralle.

Tämä lisuke on osa erähenkistä kilpailureseptiäni. Nyt on mahdollisuus tehdä erähenkisyyttää isolle yleisölle tutummaksi. Äänestä täällä.

PS.
Vaikka kilpailun järjestää kaupallinen yritys, teen itse tätä ainoastaan rakkaudesta luontoon ja hyvään ruokaan.


Kuvassa Jäämeren rannalta maan myötäisestä pensaasta pomittuja marjoja.


Hillokkeen tekstuuri on rouhea ja väri myrkyn vihreä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta