keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Riekkomailla

Viisi miestä viisi päivää Ylä-Lapin riekkomailla rinkat selässä. Ruokaostokset maksoivat reilun satasen. Kaikki ruoka riekkoja lukuunottamatta oli kuivaa: kuivalihaa, kaurahiutaleita, varrasleipää, kuivahedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä, juustoa, salamia, voita, perunamuusijauhetta, punaisia linssejä, kuppi kuumaa marjakeittoja, kuivattuja sieniä, hunajaa. Päivittäin 8 tuntia ulkoilua, 12 tuntia unta, 2 + 2 tuntia aamu- ja iltatoimia.

Aamupuuro: kaurahiutaleita, vettä, suolaa, auringonkukan siemeniä, kuivahedelmia ja marjakeittojauhetta sopivassa suhteessa.

Iltaherkku: kuivalihaa, perunamuusijauhetta tai keitettyjä linssejä, sulatejuustoa, kuivattuja kosteikovahveroita. Liotetaan kuivalihaa ja sieniä, keitetään ja maustetaan sulatejuustolla, suolalla
ja pippurilla. Bonuksena: paistettua riekkoa.

Riekkosoosi: keitetään riekon rankoja sisuskaluineen 3 tuntia. Otetaan lihat tarkkaan talteen ja lisätään liemeen sulatejuuston ja sienien kera. Haudutetaan ja tarkastetaan maku.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta