sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Härkäpapu ja matsutake - herkkuja ruokakaapin perältä

Kaupassa käymättä kaapista löytyi rasiallinen ylikypsiä kirsikkatomaatteja, kuivattua sientä (tuoksuvalmuskaa eli matsutakea), härkäpapurouhetta ja sipuleita.

Näistä syntyi erittäin maukas ateria kahdelle. Sipulit kattilaan kuullottumaan. Sitten loput ainekset, tomaatit, liotetut sienet ja papurouhe. Haudutusta puolisen tuntia.


Tämä klöntti ei ole mikään aterian esillepanon malliesimerkki, mutta maukasta oli.


Kaapin matsutaket on peräisin toissasyksyltä Inarista. Silloin niitä riitti niin paljon kuin halusi vaan kerätä. Kuivattaminen osoittautui hyväksi keinoksi saada sienet säilymään. Matsutaken kausivaihtelu on suurta. Viime vuonna ei löytynyt yhtään sientä. Saas nähdä tänä syksynä. Kuvan paikassa ämpärit täyttyivät hetkessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta