keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Pariloitu mustekala

Mustekala-apaja löytyi Heinon tukusta, josta sai ostaa kilon pussillisen putsattuja nilviäisiä muistaakseni noin kympillä. Hiiligrillin puutteessa kypsyttelin lonkerot parillipannulla.


Kahden henkilön annos pannulla. Lisäsin pannulle vielä hieman oliiviöljyä.


Paistaessa lonkerot kivasti kipristelivät ja vääntyilivät, ihan kuin olisivat olleet vielä elossa.
Nestettä pannulle tulee, vaikka mustekalan olisi ensin kuivannut. Kannattaa mielstäni paistaa niin kauan, että lonkeroiden kärjet ovat rapsakat.


Lisukkeeksi Tzazikia, hieman salaattia ja ehdottomasti sitruunaa. maku on hyvin mietoi ja suutuntuma mukavan napsakka. Herkullista ja yksinkertaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta