tiistai 28. heinäkuuta 2015

Jalokalan lähteillä Åressa

Villiruokablogin idea on esitellä villien raaka-aineiden matkaa alkulähteiltä lautaselle. Nyt pysytään vain lähteillä. Aterian valmistaminen itse saaduista aineksista on kaupasta ostettuun nähden moninkertainen nautinto

Kuvat ovat Ruotsin Åren ympäristöstä viime viikolta.

Åre-järvessä on runsaasti pienehköä taimenta. Niistä saa kauniita fileitä nahkoineen paistettavaksi ja rangoista hienoa keiton liemiainesta.


Tyylinäyte pienen tunturijärven Ullsjön rannalta.


Seudun taimenet ovan monen kirjavia ja kauniita.



Jaanan kukkaistammukka.


Sateisen kesän jäljilta olivat järvet ja joet täynnä vettä.



Tammukoita kokonaisena paistettavaksi.


Aumenin rannalta. Seuraavalla heitolla tuli rantaan saakka arviolta 10 kiloinen hauki, joka päätti kuitenkin lähteä takaisin järveen uistin suupielessä lukon auettua.


Yksi elämäni suurimpia harjuksia Aumenin rannalta. Kala nautittiin kokonaisena uunissa paistettuna herkkutattimuhennoksen ja uunibataatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta