tiistai 23. kesäkuuta 2015

Yrttihaukea ja villivihanneksia

Tämä on keskikesän gourmeeta.

Tarvitaan tuoretta haukea, horsman varsia, nokkosta, punaisia linssejä, kermaa, sitruunaa,
rakuunaa ja suolaa.

Aloitetaan fileeraamalla hauet ruodottomiksi.


Juhannuksen aikoihin horsmat olivat jo korkeita. Napsin niistä yläosat n. 30 cm matkalta. Lehdet riivitään pois ...
 ... ja saadaan suomalaista parsaa.


Myös nokkoset olivat jo suuria ja osin nupullisia. Kerättiin talteen pari litraa lehtilatvuksia. Kuvassa ne on kiehautettu ja silputtu saksilla hieman pienemmiksi. Haudutetaan sitten kermassa.


Ruokaisuuden lisäämiiseksi laitoin nokkosmuhennokseen muutaman desin huuhdeltuja punaisia linssejä. Haudutusta jatketaan vielä 15 minuuttia. Lisätään vettä tarvittaessa.


Haukifileet kypsennettiin sitruuna-rakuunakermassa. Parsan varret grillattiin sellaisenaan.
Annoksen kanssa maistui palkittu Chardonnay.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta