sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kermaista turskaa purjo-linssipedillä

Hämeenlinnan uudessa Goodman-kauppakeskuksessa on valikoimiltaan mainio S-market. Kalatiski on hyvin hoidettu ja tarjolla on ollut pikku yllätyksiä. Ekalla käyntikerralla oli oikein hyvää tuoretta turskafilettä (14 euroa kilo) ja viime kerralla kampelafileitä (11 euroa kilo). Kohtuulliset hinnat verrattuna 35 euron kuhafileisiin.

Tuore turska on todellinen herkkukala - kevyttä ja maukasta - eikä sitä ihan joka kaupassa ole tarjolla.

Pediksi kalalle tehdään purjo-linssi -muhenos. Pilkotaan iso purjo renkaiksi ja haudutetaan voissa. Sekaan kiehautetut punaiset linssit. Haudutetaan vielä viitisentoista minuuttia. Hieman suolaa.

Kalakastikke tehdään tilkasta valkoviiniä ja kermasta. Viinin sijaan voi käyttää myös sitruunan ja limetin mehua. Kalapalat mukaan, hieman suolaa ja haluttaessa hyppysellinen sokeria. Haudutetaan viitisen minuuttia. Ei muuta. Yksinkertaiset, puhtaat maut.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta