perjantai 13. helmikuuta 2015

Punainen kalakeitto

Porin torilta sai tuoretta luonnon kalaa, kuhaa, norsseja (eli kuoreita) ja särkiä.

Kalasoppaan perunoita, sipuleita, kirsikkatomaatteja, reilusti persiljaa, pussillinen pakastekatkarapuja, tomaattimurskaaa, öljyä, pippurirouhetta ja Tabaskoa.


Kalakeiton liemi keitetään puhdistetuista ja huuhdotuista särjistä ja kuhan ruodoista ja nahasta. Suolia ja kiduksia lukuunottamatta kaikki kelpaa ja parantaa makua.

Juurekset keitetään siivilöityyn liemeen. Lisätään tomaatit ja tomaattimurska. Sitten kalapalat ja katkaravut (sinisimpukat sopivat myös oikein hyvin, nyt niitä vaan ei ollut tarjolla) Sopivasti merisuolaa, pippuria ja Tabaskoa sekaan ja lopuksi persilja. Tarkastetaan maku ... suomalainen punainen kalakeitto paikallisista luonnonkaloista eli puillapaisse.


Ehkä jotain kaukaista sukua näille:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta