perjantai 3. lokakuuta 2014

Rautukeitto ja koppelopata

Edelleen ollaan Inarijärvellä. Nyt tehdään kahden ruokalajin illallinen raudusta ja koppelosta.

Raudusta valmistetaan kirkaslieminen alkuruokakeitto: muutama kalapala ja pesty ja lohkottu peruna sekä sipulia. Koppelosta tehdään pitkään haudutettu pata: koppelon lihat, palsternakkaa, sipulia ja purkillinen kermaa.



Keittomahdollisuudet kämpällä ovat hieman rajalliset, mutta kaksi levyä on käytössä. Paljon helpomaa kuin nuotiolla.


Keiton liemi valmistettiin kalan ruodoista ja päästä sekä maustepippureista. Annetaan liemen tasaantua ja siivilöidään. Perunat, sipulit ja kala sekaan ja haudutetaan pienellä lämmöllä valmiiksi. Lopuksi maustetaan vielä suolalla ja tillillä. Jälkiuunileipä kruunaa aterian.
 

Koppelopataa haudutetaan useita tunteja, kunnes luut lähtevät itsestään irti. Perunat laitetaan myös pataan mukaan kypsymään reilua puolta tuntia ennen syömistä. Aterian lisukkeeksi raikkautta, tuoreista puolukoista sokeroitua survosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta