tiistai 30. syyskuuta 2014

Paistettu taimen ja matsutakekastike

Tässä hieman Inarijärven superherkkua.

Päivän uistelukalat olivat taimen (2,2 kg, 53 cm) ja rautu (4,6 cm , 1,2 kg). Samana päivänä löysimme reissun ensimmäiset matsutaket, joita sitten riitti.

 Luonnon lohikalojen väri häikäisee silmiä.

 Matsutaken tyypillinen kasvupaikka: kuivaa mäntykangasta, vähän aluskasvillisuutta.


Sienet pilkottuna pannulle sipulin kera. Homma jatkuu kuin mitä tahansa sienikastiketta tehdessä. Suolaisuuden voi tosin ottaa soijakastikkeesta - sen verran myönnytystä Japanin suuntaan.


Taimenpalat on paistettu nahkoineen. Sienikastiketta aseteltu paahtoleivän päälle. Unohtui keittää perunat, mutta leipä sopi kokonaisuuteen hyvin. Mikä mahtais olla hinta Hans Välimäellä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta