tiistai 2. syyskuuta 2014

Inarijärvi viime viikolla

Perinteinen Inarijärven reissu tuli taas tehtyä. Olimme veljen kanssa kahdestaan.  Vuodesta 1987 on kokemusta kertynyt reilusti yli 20 matkan verran.

Inaria sanotaan Euroopan hienoimmaksi erämaajärveksi, eikä suotta. Rantoja, saaria, selkiä, asumatonta rauhaa riittää ... ja hienoja kaloja. Kaikkia Suomessa tavattavia lohikaloja muikusta rautuun. Tänän vuonna oli vielä erityien runsaasti sieniä sekä marjoja (mustikoita ja juolukoita).

Ensimmäinen "saalis" oli Saariselän etäläpuolelta tien poskesta hiljattain auton kuoliaaksi kolauttama koppelo. Se oli säilynyt muuten ehjänä, joten mukaan vaan.


Viikon aikan saatiin useita kahden kilön jötköjä - taimenia ja rautuja. Paljon syötävää kahdelle.
Ylemmässä kuvassa taimen (54 cm, 2,2 kg) ja alemmassa rautu (53 cm 2,2 kg).



... niin ja aiemmat Matsutake (Tuoksuvalmuska) ennätykset lyötiin. Alla olevat ämpärit olimme keränneet hetkessä täyteen, mutta uutta kerättävää vaan löytyi. Aiemmin sieniä oli suurella vaivalla vuosina 2009 ja 2013 löytynyt muutama litra yhteensä.


Alla voi verrata Inarin rautua (yllä) ja järveen istutettua harmaanieriää. Pituudet 51 ja 53 cm, reiluja 1,5 kiloisia.


Myös mustikoita oli paikka paikoin älyttömästi.


Seuraavissa blogeissa katsotaan, mitä ruokaa saatiin aikaan.

1 kommentti:

  1. Moro, olen suunnistamassa Inarinjärvelle elo-syyskuunvaihteessa nimenomaan tavoitteena harmaanieriä. Osaisitko kertoa mitään vinkkejä lajin jallittamiseksi?

    VastaaPoista

Anna palautetta