maanantai 28. heinäkuuta 2014

Villi Porilainen Jazz-viikolla

Varoitus: näissä ruuissa villiä on vain asenne!

Tavaksi on tullut syödä Pori Jazz -viikolla itse tehtyjä Porilaisia. Perinteinen Finca-grilli on niiden tekemisessä loistava apuväline. Paistinpannulla ja leivänpaahtimella pärjää niin ikään.

Perinteinen Porilainen vaati kaksi palaa paahtoleipää, mielellään täysjyväistä sekä sentin paksuisen siivun Sipuli T-makkaraa (Jahtimakkaraa, Lauantaimakkaraa, Gotleria). Grillataan makkara ruskeapintaiseksi ja leivänpalat rapeiksi. Väliin tulista sinappia ja kurkkusalaattia. That is it.

Tuunausmahdollisuudet ovat moninaiset: lisukkeina voidaan käytttää myös sipulisilppua ja ketsuppia.

Ihan uutta otettan asiaan sai tekemällä salsaa tomaateista, sipuleista, chilistä, paprikasta, valkosipuleista ja nipusta korianteria. Kuullotetaan silputut sipulit, chili ja paprika. Otetaan liedeltä pois ja sekoitetaan mukaan pieneksi pilkotut tomaatit ja korianterisilppu. Maustetaan suolalla, mustapippuruilla ja ripauksella sokeria.

Sitten vaan Fantasiaporilaisia tekemään. Kuvan kananmuna antaa ruualle Etelä-Karjalaista (Lappeenranta) vaikutetta.

Aamulla maistuu sitten muna-anjovis -voileipä Maalahden-limpusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta