tiistai 27. toukokuuta 2014

Korvasienimuhennos

Nyt on korvasieniaika parhaimmillaan. Tosin niitä etsiessä saattaa törmätä moneen muuhunkin elävään. Alla kurjenpesä ja tuntemattomaksi jäänyt ötökkä.

Korvasienet keitetään kahteen kertaan 10 min runsaassa vedessä hyvin tuuletetussa tilassa. Pakkasessa ne säylyvät sitten vuosia. Varsinainen ihme on, että keittämisten jälkeen niissä on hienoa makua jäljellä. Se voimistuu, mitä pitempään sieniä hiljalleen hauduttaa.

Tässä resepti (lisukkeeksi 4 - 6 henkilölle):
Kolme - neljä desilitraa keitettyja sieniä, saman verran silputtua sipulia, kermaa 4 dl, suolaa ja hieman jauhoja. Kuullotetaan sipuli ja haudutetaan sienten kanssa, kunnes neste on lähtenyt. Ripotellaan hyppysellinen jauhoja päälle. Sekoitetaan ja lisätään kerma. Annetaan hautua hiljalleen ainakin tunti. Lisätään tarvittaessa hieman nestetä. Tarkistetaan suola.

Sopii sekä kalan että lihan lisukkeeksi. Paistettujen ahvenfileiden, muhennetun nokkosen ja sitruunalohkon kanssa kevään hienointa herkkua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta