sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Metso juhla-ateriaksi

Saaliina roikkuu lentoon ammuttu metso. Siitä saa ruokaa suuremmallekin joukolle. Paistetuista fileistä riittää annokset kuudelle. Lopuista lihoista ja rangoista saa reilun lintukeiton.



Riistalinnut säilyvät pakastettuna pitkään. Helposti muutaman vuoden. Ne kannattaa pakastaa suolistettuna höyhenineen muoviin tai alumiinifolioon tiiviisti pakattuna ja teipattuna.

Fileet leikattuna irti. Niiden annetaan lämmetä huoneen lämmössä useita tunteja. Maustetaan myllystä mustapippurilla ja suolalla molemmin puolin.

Paistettaessa valurautapannu reilusti kuumaksi. Käytetään ehdottomasti öljyä. Paistetaan pinnat molemmin puolin kiinni, ruskeiksi muutama minuutti yhteensä. Tämän jälkeen fileet voi laittaa 200 asteiseen uuniin alumiinifoliossa noin kymmeneksi minuutiksi.

Itse toimin mieluummin niin, että leikkaan fileet parin sentin siivuiksi. Paistan ne nopeasti kuumalla pannulla lastalla lihoja pyöritellen. Niiden tulee jäädä sisältä mehukkaiksi ja roseisiksi.



Juhla-ateriaan teimme kaksi eri sienikastikettä. Toisen pakastetuista korvasienistä (jotka ennen pakastamista oli kahteen kertaan keitetty ja huuhdeltu) ja toisen kuivatuista herkkutateista. Yhdelläkin pärjää.

Lohkotut perunat ja porkkanat oli haudutettu pannulla. Lihan kanssa puolukka-kurpitsa hilloa. Yhtä hyvin käy mustaviinimarjahyytelö tai karpalot.

Juomaksi täyteläinen punaviini. Ei kuitenkaan liian voimakas.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta