maanantai 7. lokakuuta 2013

Salaattia joka aterialla

Kasvikset, hedelmät ja salaatit ovat ruokaa. Liha ja kala ovat lisukkeita. Kun rakentaa ateriansa tällä periaatteella, syö pakostakin terveellisesti.
Salaatti tekee hyvää vatsalle. Raikas salaatti sopii joka aterialle. Alkuruuaksi, pääruuan kanssa tai sen jälkeen.
Villiintyneellä kasvimaallani salaatti menestyi tänä kesänä hyvin. Kerran pari kitkin vesiheinää alkukesästä, jonka jälkeen salaatti pääsi voitolle. Ostin siemenet valmiissa nauhassa, joka oli helppo istuttaa eikä tarvinnut harventaa. Syksy on ollut siitä ihmeellinen, että salaattia voi vieläkin käydä poimimassa.


Silopersiljasta on pieni osa selvinnyt rikkaruohojen seassa. Persilja sopii aina salaatin kanssa. Samoin basilika.


Ruukussa talon seinustalla kasvaneet minitomaatit eivät kummoista satoa anna, mutta saapahan kuitenkin muutaman varmasti kypsän ja makean hedelmän salaattiinsa.


Salaatin perusaineet ovat erilaiset salaatin lehdet, kurkku, tomaatti, paprika ja yrtit. Ainesosat jätetetään reilun kokoisiksi. Salaatti revitään käsin sopivan kokoiseksi.
Yksinkertaisen ja raikkaan salaattikastikkeen saa balsamiviinietikasta, oliiviöljystä ja sormisuolasta. Salaatin voi tehdä suureen kulhoon tai jokaiselle oman annoksen korkeille lautasille.

Perussalaatista saa pääruuan esim. yrttipaistettujen broilerinfileiden, savukalan tai sopivan juuston (feta, hallumi) kanssa. Myös tuore chili, pepperonit, kuivatut tomaatit ja oliivit sopivat joukkoon,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta