perjantai 13. syyskuuta 2013

Syyskuun yrttejä

Kasvimaan hoito on jatkuvaa taistelua kasviesi elintilan puolesta. Viime vuosina olen sen taistelun pitkälle hävinnyt. Nykyisin lasken kasvimaani villin ruuan lähteeksi. Mukavimpia ovat monivuotiset yrtit: oregano, liperi ja rakuuna.
Juuripersilja pääsee vauhtiin vasta syksyllä

Korianterin kukkia

Liperin uutta kasvustoa leikatun tilalle

Villiä rantaminttua

Oregano kasvattaa uutta versoa läpi kesän

Oreganon kukinto

Kukkinutta rakuunaa

Tillin kukintoja
Käytän tuoreita yrttejä milloin mihinkin. Yrttibroilerin tai possun saa maustettua vaikka näin: keräätään erilaisia yrttejä kunnon nippu (esim. rakuunaa, korianteria, persiljaa, oreganoa). Putsataan rikkatuohot pois ja silputaan. Pieneen kulhoon oliiviöljyä desin verran, suolaa, rouhittua mustapippuria, haluttaessa muutama limetin lohkon mehu ja silputut yrtit. Sekoitetaan keskenään ja laitetaan suureen kulhoon, jossa paistettavat fileet (1 kg). Sekoitetaan ainekset sormin ja annetaan tekeytyä jonkin aikaa. Pastetaan kauniin ruskeiksi. Liusukkeeksi vaikka ratatoullea ja salaattia. Riittää 4 - 6 syöjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta